Niko kao Bayern: Bavarci pobjedom protiv Tottenhama ispisali historiju Lige prvaka
Bayern je sa 18 bodova i gol-razlikom +19 postao najbolji pobjednik grupe u historiji Lige prvaka

Prvak Njemačke je protutnjao grupom

Niko kao Bayern: Bavarci pobjedom protiv Tottenhama ispisali historiju Lige prvaka

S. Pašalić

Bayern je u 6. kolu grupne faze Lige prvaka sinoć slavio na Allianz Areni protiv Tottenhama sa 3:1.

Bavarci nisu imali previše problema protiv londonskog tima koji je igrao u dosta izmjenjenom sastavu s obzirom da je ranije osigurao prolazak u nokaut fazu.

Coman, Muller i Coutinho su pogađali za Bayern, dok je Sessegnon bio strijelac za goste, a tako je prvak Njemačke završio grupnu fazu sa svih šest pobjeda.

Bayern je osvojio maksimalnih 18 bodova i to nije prvi puta da neki tim to ostvari u Ligi prvaka, ali su Bavarci također završili ovu fazu sa gol-razlikom +19 (24:5) i tako su postali najbolji pobjednik grupe u historiji ovog takmičenja.

Treba istaći da su Bavarci u samo dvije utakmice postigli 13 golova, protiv Tottenhama u gostima je bilo 7:2, a također u gostima kod Crvene zvezde je Bayern slavio sa 6:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi