Niko kao Musemić u bogatoj historiji Sarajeva

Rekord Husrefa Musemića

Niko kao Musemić u bogatoj historiji Sarajeva

Edmir Škorić

Husref Musemić je jučer postao trener sa najviše pobjeda u historiji Fudbalskog kluba Sarajevo.

Musemić je protiv Mladosti upisao 127. pobjedu na klupi Sarajeva u ukupno 240 zvaničnih mečeva, koliko je dosad vodio ovaj tim.

Prethodno je legendarni Miroslav Brozović sa 126 pobjeda u 290 utakmica bio trene s najviše pobjeda na klupi bordo tima.

Pored njih dvojice, trocifren broj pobjeda na klupi Sarajeva ostvario je još Fuad Muzurović koji je u 255 utakmica upisao 114 pobjeda, pa  slijedi Denijal Pirić sa 82 pobjede, a peto mjesto rezervisano je za Mehmeda Janjoša, koji je ostvario 61 pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener druge šampionske generacije, Boško Antić, slavio je 47 puta, Abdulah Gegić jednu manje, a Srboljub Markušević 45. Na devetom mjestu nalazi se Nermin Hadžiahmetović sa 41 trijumfom, a listu deset trenera sa najviše pobjeda na klupi zaključuje Slavko Zagorac sa 28 pobjeda.

Podsjećamo, Musemić se vratio na Koševo i Sarajevo probudio iz zimskog sna, pa ga vratio u borbu za titulu. Bordo tim je jučer vezao petu premijerligašku pobjedu nakon što je s 4:2 savladao Mladost.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi