Niko Kovač nije bio prva želja Monaca, Pochettino odbio Kneževinu zbog unosnijih ponuda u džepu?

Hrvat ima novi klub nakon otkaza u Bayernu

Niko Kovač nije bio prva želja Monaca, Pochettino odbio Kneževinu zbog unosnijih ponuda u džepu?

Nekoliko  mjeseci nakon otkaza u Bayernu hrvatski trener Niko Kovač u ponedjeljak je i službeno preuzeo francuskog prvoligaša Monaco.

Monaco je ne tako davno bio senzacija i hit francuskog, ali i europskog nogometa. Sjajna momčad prekinula je dominaciju PSG-a i osvojila naslov 2017., a iste sezone došli su i do polufinala Lige prvaka. Bila je to sjajna momčad s Mbappeom i  Falcaom u napadu, Fabinho i Bernardo Silva u vezi, Danijel Subašić na golu.

Monaco je na igračima zaradio ogroman novac, ali rezultatska krivulja otišla je u suprotnom smjeru od financijske. Sezonu nakon naslova dio šampionske momčadi još je bio na okupu pa su završili drugi, a već sezonu nakon grčevito su se borili za ostanak. Spasili su se ispadanja za svega dva boda, a sezonu su obilježile tri trenerske smjene.

Leonardo Jardim, kreator šampionske sezone, dobio je otkaz nakon lošeg starta, a zamijenio ga je Thierry Henry, koji se nije proslavio i izdržao je svega pet mjeseci prije nego što je na klupu sjeo – opet Jardim. On je opet dobio otkaz krajem 2019., a sezonu je dovršio bivši privremeni španjolski izbornik Roberto Moreno. Sezona u Francuskoj otkazana je u 28. kolu, a Monaco je završio na devetom mjestu. Kovač, dakle, dolazi u sredinu koju je obilježilo dosta lutanja i trenerskih smjena u posljednje vrijeme. Radi se o momčadi u koju je uloženo podosta novca i očekivanja će zasigurno biti mnogo veća od 9. mjesta. Po Transfermakrtu, Monaco je po vrijednosti igrača četvrta momčad Francuske. Uostalom, u Wissama Ben Yeddera i Gelsona Martinsa Monaco je prošlog ljeta uložio 70 miliona eura, a tu su i imena poput Cesca Fabregasa, Stefana Jovetića, Keite Baldea i Aleksandra Golovina. Kovača čeka puno posla u klubu koji je za trenere minsko polje. Možda je ta velika frekvencija trenera razlogom što u Kneževinu nije došao Mauricio Pochettino (48), koji je, kako piše portal "The Athletic“, bio prva želja novog sportskog direktora Monaca, Paula Mitchella (38). Pochettino i Mitchell se odlično poznaju, jer su surađivali u Southamptonu i Tottenhamu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navodno je Pochettino odbio ponudu Monaca, jer se još uvijek nada povratku u englesku Premier ligu, a tu je i potencijalna mogućnost da u Juventusu naslijedi svog imenjaka Sarrija. Međutim, Kovač i Mitchell također nisu jedan drugome tek puki stranci. Naime, od 2017. je ovaj engleski menadžer bio odgovoran za Red-Bull nogometne momčadi. Počeo je kao skaut u RB Leipzigu, kasnije radio kao tehnički direktor pod Ralfom Rangnickom, tvorcem Leipzigova uzleta u europske visine. Mitchell je pritom bio odgovoran i za timove Red Bulla izvan europe, prvenstveno za New York Red Bulls i brazilski Red Bull Bragantino. Dakle, Kovač i Mitchell su u zadnje tri godine radili kod konkurentskih klubova, a sad su ujedinjeni u Monacu. Novca im neće nedostajati, ali koliko će sreće imati s klubom koji je pao u prosječnost, pokazat će već nova sezona.

Top Komentari

nijepoznat
Sretno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi