Niko Kovač obavio tajne pregovore sa Lukom Jovićem: Dobija li Bayern veliko pojačanje?

Srbijanac pojačava Bayern?

Niko Kovač obavio tajne pregovore sa Lukom Jovićem: Dobija li Bayern veliko pojačanje?

M. Šljivak

Trener minhenskog Bayerna Niko Kovač odlučio je pomoći sportskom direktoru kluba Hasanu Salihamidžiću u realizaciji velikog transfera.

Bavarski velikan zainteresovan je za dovođenje 21-godišnjeg srbijanskog napadača Luke Jovića iz Eintrachta, a upravo je Kovač glavni adut za dovođenje momka rođenog u Bijeljini.

Prema tvrdnjama Bilda, hrvatski stručnjak je krenuo u proces angažovanja ovog fudbalera. Obavio je u tajnosti razgovore sa Jovićem i iskazao je interes za njegovim dovođenjem.

Jović međutim još uvijek ništa nije odlučio. Interes za njegovim uslugama je ogroman, a pored bavarskog giganta u redu stoje sve sami evropski velikani.

Španski mediji su jučer donijeli informaciju kako je 21-godišnji napadač dogovorio sve sa Barcelonom i da će od ljeta obući dres ovog tima.

Također, mladi fudbaler se povezuje i sa prelaskom u Real Madrid, te londonski Chelsea, a svi ovi klubovi su spremni platiti oko 50 miliona eura za njegove usluge.

Interesantno je svakako da je Luka Jović ugovorom vezan za Benficu, a Eintracht ima priliku da otkupi njegov ugovor za samo 13 miliona eura, što je će sasvim sigurno i učiniti.

Luka Jović: Razmišljam samo o sezoni i utakmicama koje nas očekuju

Luka Jović najbolji je strijelac Bundeslige sa 14 golova, te igra svoju najbolju sezonu u dosadašnjoj karijeri.

"Za mene je u ovom trenutku Eintracht sve, razmišljam samo o sezoni i utakmicama koje nas očekuju. Uživam u fudbalu kao nikada prije. Klub me još nije zvanično otkupio od Benfice, ali ja se ovdje osjećam kao svoj na svome, a šta će biti u budućnosti to niko ne može da predvidi. Nemam ništa protiv da ostanem još koju godinu ovdje", rekao je Jović.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, priznao je da mu prija kada ga mediji povezuju sa najvećim evropskim klubovima.

"Meni svaki tekst o interesovanju velikih klubova o kojima mediji pišu prija, govori mi da radim svoj posao jako dobro. Ali, ništa više od toga. Na zemlji sam sa obje noge, prošao sam mnogo toga da bi mi medijski naslovi poremetili fokus", završio je Jović.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi