Niko Kovač ostaje trener, ali dobio je ultimatim

Epilog sastanka sa čelnicima Bayerna

Niko Kovač ostaje trener, ali dobio je ultimatim

Niki Kovaču se večeras opasno 'tresla stolica' nakon domaćeg poraza od Borussije Monchengladbach rezultatom 3:0.

Da je situacija bila alarmantna dokaz je i iznenadni upad predsjednika kluba Ulija Hoenessa i izvršnog direktora Karl-Heinza Rummeniggea, koji su sa hrvatskim trenerom obavili hitan razgovor.

Mnogi su posumnjali da će Kovač na licu mjesta biti smijenjen, ali ostat će na klupi uz obaveznu zadaću da nakon reprezentativne pauze podigne Bayern na drastično veći nivo. U protivnom, brzo će biti bivši i to je ukratko epilog njegovog sastanka sa čelnim ljudima kluba.

Kovačeva sudbina rješavat će se na sljedeće tri utakmice, koje dolaze nakon što prođe reprezentativna pauza. Od 20. do 30. oktobra, Bayern čekaju čak četiri vezana gostovanja - Wolfsburgu (Bundesliga), AEK-u (Liga prvaka), Mainzu (Bundesliga) i Rödinghausen (Kup).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podbace li Bavarci, izvjesno je da era Nike Kovača na klupi bavarskog giganta neće dugo potrajati.

Informacije nisu potvrđene, ali špekuliše se da Kovač nema kontrolu nad svlačionicom i da pojedini fudbaleri svjesno ne žele igrati na svom maksimumu. Ništa ne bi bilo iznenađenje, pošto su isti ti fudbaleri ne tako davno okrenuli leđa i Carlu Ancelottiju, otprilike u ovo doba prošle godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mr.Balboa
Podrska Kovacu,jer sigurno nije zasluzio otkaz!Nije los ni kao trener ni kao covjek,a to igraci sto mu okrecu ledja nije on kriv!!!
3 0
Medo-Brundo
Gusto
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi