I to je moguće: Hrvat odbio Njemačku jer želi igrati za BiH, zabio je dva vikenda u nizu

Njegova želja je jasna

I to je moguće: Hrvat odbio Njemačku jer želi igrati za BiH, zabio je dva vikenda u nizu

Admin Čaušević

Bh. javnost je do sada uglavnom navikla da se talenti hrvatske ili srpske nacionalnsti odriću dresa naše selekcije te se odlučuju za Srbiju ili Hrvatsku, pa i neke druge evropske zemlje. Međutim, u svemu postoji izuzetak.

Dijaspora je nepresušni izvor talenata za bh. sport, posebice fudbal, pa je tako trenutno i najveći talenat bh. fudbala Amar Dedić rođen u Austriji, a nastupa za BiH.

Svakako ima i igrača koji odlučuju da izaberu zemlju u kojoj su rođeni za svoj nacionalni tim što je idealan primjer Dennisa Huseinbašića koji se odlučio za Njemačku.

Prema nekim informacijama Njemačka pokušava da nagovori još jednog velikog talenta bh. fudbala da zaigra za tu zemlju. Riječ je i Niki Kovaču.

Niko Kovač je kapiten U19 reprezentacije BiH

Kovač ima 18 godina, igra u veznom redu i nastupa za U19 ekipu Eintrachta iz Frankfurta i kapiten je juniorske selekcije BiH.

Čim su Nijemci bacili oko na Kovača jasno je da se radi o izuzetno dobrom igraču, a do sada je navodno odbijao pozive U18 selekcije te zemlje.

Oglasi

Talentovani veznjak je bio na nedavnom okupljanju juniorske reprezentacije BiH te je upisao nastupe u dvomeču protiv Irske.

Standardno igra i u Eintrachtu u juniorskoj Bundesligi grupa jugozapad te je u dosadašnjem dijelu sezone upisao sedam nastupa računajuči i Kup.

Juniori Eintrachta su odlični ove sezone, do ovog vikenda su imali niz od pet trijumfa, dok su protiv Furtha odigrali 2:2.

Strijelac u remiju je bio i Kovač, koji je i vikend ranije protiv Kaiserslautrena također tresao protivničku mrežu.

Kovač je za sada odlučan da i dalje igra za reprezentaciju BiH što bi možda trebali obratiti i selektori U21 i A selekcija kako u skoroj budućnosti ne bismo koristili termin "deja vu".

Top Komentari

Krosteutegurovic
I ako bude nešto od njega, onda će ga komšije hrvati uzeti sebi, ali sad zasad može igrati za nas. A jes imaju politiku tito dragi.
2 0
Samo_Realno
Igrat ce za BiH sve dok ga Hrvati ne pozovu , ako ga pozovu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi