Niko Kovač se vraća u Bundesligu!
Foto - EPA

Preuzima Wolfsburg

Niko Kovač se vraća u Bundesligu!

M. Šljivak

Poznati hrvatski stručnjak Niko Kovač (50) nalazi se pred novim angažmanom.

Kako navode njemački mediji, 50-godišnji stručnjak preuzet će ekipu Wolfsburga i povest će ovu ekipu u novu sezonu Bundeslige.

Wolfsburg iza sebe ima razočaravajuću sezonu. Završili su kao 12. u Bundesligi i odlučeno je da se ne nastavi saradnja s trenerom Florianom Kohfeldtom.

Njegovo mjesto će po svemu sudeći zauzeti Kovač. Pregovori su gotovo završeni i hrvatski trener se nakon dvije godine vraća u Bundesligu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Niko Kovač je uz dosta uspjeha vodio Eintracht iz Frankfurta. Potom je dobio šansu da trenira Bayern, ali je otpušten nakon sezone i po.

Posljednji angažman imao je u Monacu. I tu je ostao godinu i po i otpušten je prvog dana 2022. godine.

Promo

Top Komentari

huizju
Frankfurt je odlično vodio, Bayern je bio prevelik zalogaj za njega u onom trenutku. Možda bude imao sreće sa vukovima
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi