Niko ne može da vjeruje: Pobijedili jednim šutem na gol

Roversi dobili Newcastle

Niko ne može da vjeruje: Pobijedili jednim šutem na gol

M. Šljivak

Fudbaleri Newcastlea poraženi su jučer od Blackburna s 1:0 u susretu 25. kola Championshipa.

Iako su Svrake u Blackburnu bile veliki favoriti, na kraju su doživjeli minimanalan poraz, pa je dominacija izabranika Rafe Beniteza bila uzaludna.

Jedini gol na meču postigao je igrač Roversa Charlie Mulgrew. Bio je ovo jedini šut u okvir gola i uspjeli su postići gol.

S druge strane Svrake su se ispromašivale. Imali su 67 procenata posjed lopte i čak 25 šuteva ka golu.

Ipak, do gola nisu mogli, a svakako je poražavajuća činjenica da domaći tim u prvom poluvremenu nije ni pogledao ka golu.

Imali su sve nule u statistici, pa je ovaj poraz Newcastlea još bolniji kada se sabere kompletan meč.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaista, ovakva statistika se rijetko viđa u Engleskoj, a ovaj meč je i dokaz kako favoriti ne pobjeđuju uvijek.

Newcastle je nakon ovog poraza pao na drugu poziciju u Championshipu iza ekipe Brightona, dok je  Blackburn na 22. mjestu i boriće se do kraja sezone za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi