Niko nije pobijedio PSG već više od četiri godine
Foto: EPA

Majstori Kupova

Niko nije pobijedio PSG već više od četiri godine

Midhat Šljivak
Teme:

Ekipa PSG-a u proteklih pet sezona najdominantniji tim u Francuskoj.

Samo je Monaco u prvenstvu uspio prošle godine da ih spriječi da dođu do titule prvaka, ali se već ove sezone trofej vratio na Park Prinčeva.

Imaće PSG šansu da osvoji trostruku krunu. Već su podigli trofej Liga Kupa i Ligue 1, a u finalu Kupa Francuske će biti apsolutni favorit protiv niželigaša Les Herbiersa.

PSG ima zaista brutalnu statistiku u kupovima. Posljednji poraz su doživjeli prije četiri godine i dva mjeseca, odnosno 22. januara 2014. godine protiv Montpelliera na domaćem terenu (1:2).

Od tog trenutka niko nije uspio da pobijedi najbolji francuski tim. Ostvarili su 41 meč bez poraza i u tom periodu osvojili su pet trofeja Liga kupa i tri trofeja Kupa Francuske.

Zaista impresivna statistika koja će sigurno biti produžena na još duži period jer je teško vjerovati da Les Herbiers može do iznenađenja u velikom finalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti