Niko odavno nije ponizio Real Madrid i Manchester City kao Diego Simeone

Jedni ne poštuju akademiju, a drugi su tek "rođeni"

Niko odavno nije ponizio Real Madrid i Manchester City kao Diego Simeone

E. Čaušević

Argentinski stručnjak Diego Simeone vjeruje da Real Madrid i Manchester City baš i nemaju ono što bi neki veliki klub trebao imati.

Simeone je pričao o tome kako bi svaki veliki klub iza sebe morao imati neku akademiju koja će raditi na tome da proizvede što više dobrih igrača i poručio je da postoji tek nekoliko klubova koji to rade uspješno.

Trener Atletico Madrida je pohvalio nekoliko klubova, ali je itekako kritikovao Real Madrid i Manchester City. Za Kraljeve vjeruje da dovoljno ne poštuju svoju akademiju, dok za City jednostavno misli da nije veliki klub.

"Kada trener dođe u klub onda mora da razumije historiju tog kluba. Ako je ne razumije onda ne može ni da uspije. Moraš naučiti historiju kluba i način na koji igra taj tim. Evo imate Ajax, Barcelonu, Juventus i Atletico koji imaju svoje akademije i definisane stilove, a s druge strane to Real Madrid i Manchester City nemaju", rekao je SImeone i dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Real Madrid je jedan od najvećih klubova na svijetu, ali se ne oslanjaju na svoju akademiju već igrače koje dovode za ogroman novac. Imate i timove bez neke velike historije koji su samo 'rođeni' ulaganjem velikog novca, a to je City. Pep Guardiola pravi neki put Manchester Cityja, ali svi znaju da to nije veliki klub. Barem ne još uvijek".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Forza_Juve_1897
Kako ste samo glupi to je za popizdit, covjek je najjaci trener na svijetu sve sto je valjalo prodali su i on je opet igrao dva finala LP i osvojio La Ligu. Kapa dole majstore mogu da ti ga sisaju i zidane i guardiola sa ulozenim milijardama
1 8
galaktikos1902
Mozes da se sagnes svima u Realu konju marke dorat
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti