Niko Ronalda nije ponizio kao trener kluba u koji bi rado prešao!

Želi se vratiti, ali...

Niko Ronalda nije ponizio kao trener kluba u koji bi rado prešao!

Eldar Ganibegović

Prije godinu dana Cristiano Ronaldo napustio je Juventus i pridružio se Manchester Unitedu. 

Iako je prethodne sezone bio najbolji strijelac "Crvenih vragova", čule su se priče da on koči razvoj momčadi. Zabijao je redovno, ali je na terenu bio sebičan i malo je radio u obrani.

"Ovaj transfer bio je Manchesterovo kockanje. Ronaldo vam automatski pravi 1:0, ali igra i rulet", napisao je "The Athletic".

Međutim, Ronaldovi golovi nisu osigurali Manchesteru Ligu prvaka. A kako Portugalac ima 37 godina, zna da ima sve manje vremena za obaranje i "podebljavanje" svojih rekorda u Ligi prvaka.

I to mu je glavna opsesija, pa se priča da zbog toga želi napustiti Manchester u ovom transfer prozoru. Novi trener Eric ten Hag sigurno se neće buniti. U novoj sezoni Ronaldo je odigrao samo 153 minute od 360.

Jorge Mendes, Ronaldov agent, počeo je gurati svog igrača u gotovo svaki veliki klub. Bilo je priča o Chelseaju, Bayernu, pa čak i o Atletico Madridu i Barceloni. Problem je, međutim, enormna Ronaldova godišnja plata (oko 25 miliona eura neto).

Oglasi

Čuli su se čak i glasovi o mogućem povratku u Sporting, gdje je mladi CR7 počeo svoju karijeru.

"U Portugalu se naširoko raspravljalo o povratku u Sporting, ali trener lisabonskog kluba bio je protiv Ronaldovog transfera. Ruben Amorim je nagovijestio da će otići ako Cristiano potpiše ugovor. Ronaldo smatra da je trenerov stav smiješan", piše The Times.

Ovo je svakako veliko poniženje za Ronalda, ako ne i najveće. Nevjerovatno je da jedan trener kaže da će napustiti klub ako tu dođe igrač renomea Cristiana Ronalda. 

Do zatvaranja prijelaznog roka ostalo je još nekoliko dana, a Jorge Mendes očajnički traži klub za njega. Čak se obratio i Milanu kojem je ponudio da mu nađe kupca za Rafaela Leaa, a Milan bi dio dobivenog novca potrošio na Ronaldovu platu.

No, u posljednje vrijeme sve se više piše o Napoliju. Mendes je Aureliju De Laurentiisu, predsjedniku Napolija, trebao predložiti da Unitedu proda Victora Osimhena za minimalno 120 miliona eura, a onda bi se United mogao riješiti Ronalda.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Problem je, međutim, visoka plata Portugalca i činjenica da Napoli zabranjuje nogometašima da zarađuju na vlastitom imidžu bez saglasnosti kluba. I to u slučaju Ronalda izgleda apsurdno, jer on više zarađuje od reklamnih ugovora nego isključivo od nogometa.

"Ronaldo je dobio samo jednu solidnu ponudu. Može dobiti 300 miliona eura da igra u Pro ligi u Saudijskoj Arabiji. U trenutnoj situaciji, saudijski novac nije od koristi čovjeku koji želi oboriti rekorde Lige prvaka", zaključuje The Times .

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi