Ronaldinho se ukazao u Hrvatskoj: Fudbaler Hajduka sjajnim potezom digao publiku na noge

Siguru ide nagrada za potez kola

Ronaldinho se ukazao u Hrvatskoj: Fudbaler Hajduka sjajnim potezom digao publiku na noge

Eldar Ganibegović

Hajduk je danas slavio u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Vidjeli smo jedan gol na utakmici, ali i jedan prelijep potez. 

Poslije četiri poraza u ligi, Hajduk je večeras konačno slavio. Splitski tim je rezultatom 1:0 slavio kod Slaven Belupa.

Zabio je Trajkovski za vodstvo Hajduka u 12. minuti. Brekalo je lijevom nogom s desne strane centrirao pred gol Slavena, Trajkovski je pravovremeno ušao u peterac, izbjegao ofsajd i iz blizine nečuvan pogodio za vodstvo gostiju.

Mora se reći da je Hajduk do kraja utakmice imao i dosta sreće. Vrlo lako je mogao ostati bez sva tri boda.

Velika prilika za Slaven Belupo u 50. minuti. Štrkalj je probao nakon kornera i pogodio prečku.

Trese se i stativa gola Hajduka i to u 69. minuti. Nakon ubacivanja Mioča iz kornera lopta je pogodila stativu.

Oglasi

Traže domaćini penal u 85. minuti nakon pada Nongoha u kaznenom prostoru Hajduka. No prelako je pao napadač Slavena da bi Patrik Kolarić pokazao na bijelu točku.

Niko Sigur digao publiku na noge

Fudbaler Hajduka, Niko Sigur, digao je publiku na noge u drugom poluvremenu. Jedan lijep potez na sredini terena. Onako fudbalski, romantično. U Ronaldinhovom stilu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ostaje Hajduk treći na tabeli s 58 bodova, čak deset manje i utakmicu više ima od vodeće Rijeke. Slaven Belupo je s 30 bodova predzadnji, no neće ispasti jer Rudeš ima čak 23 manje.

Sljedeće kolo Hajduku donosi duel protiv Rudeša u Splitu. Slaven Belupo će u Pulu kod Istre 1961.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti