Nošen vilama Hajduk prekinuo niz poraza, ali slaba je to utjeha kada se pogleda stanje na tabeli
Foto: Vjeran Zganec Rogulja - PIXSELL

Minimalna pobjeda protiv Belupa

Nošen vilama Hajduk prekinuo niz poraza, ali slaba je to utjeha kada se pogleda stanje na tabeli

Eldar Ganibegović

Nakon četiri vezana poraza u ligi Hajduk je konačno slavio. U 31. kolu HNL danas je pobijedio u Koprivnici protiv Slaven Belupa 1:0.

Zabija Trajkovski za vodstvo Hajduka u 12. minuti. Brekalo je lijevom nogom s desne strane centrirao pred gol Slavena, Trajkovski je pravovremeno ušao u peterac, izbjegao ofsajd i iz blizine nečuvan pogodio za vodstvo gostiju.

Fantastične dvije obrane Ivana Suška desetak minuta kasnije. Najprije je Odjidja-Ofoe pucao nakon kornera, a onda i Kalik odlično iz daljine. Oba puta je sjajno reagovao golman Slavena.

Velika šansa za Slaven u 33. minuti. Murić je ubacio za Šutu, koji puca, ali odlično brani Borna Buljan. Bio je to prvi udarac domaćina na utakmici.

Tri minute poslije mogao je Hajduk do gola. Sjajan slalom po kaznenom prostoru i udarac Sahitija s 15 metara, no lopta odlazi tik pored gola.

Promašio je Pukštas veliku priliku u 42. minuti utakmice. Trajkovski mu je dao idealnu loptu na pet metara, Pukštas je bio sam, no njegov udarac glavom ne ide u gol.

Oglasi

Velika prilika za Slaven Belupo u 50. minuti. Štrkalj je probao nakon kornera i pogodio prečku.

Trese se i stativa gola Hajduka i to u 69. minuti. Nakon ubacivanja Mioča iz kornera lopta je pogodila stativu.

Traže domaćini penal u 85. minuti nakon pada Nongoha u kaznenom prostoru Hajduka. No prelako je pao napadač Slavena da bi Patrik Kolarić pokazao na bijelu točku.

Možemo tako reći da je Hajduk uz dosta sreće pobijedio danas. Ostaje treći na tabeli s 58 bodova, čak deset manje i utakmicu više ima od vodeće Rijeke. Slaven Belupo je s 30 bodova predzadnji, no neće ispasti jer Rudeš ima čak 23 manje.

Sljedeće kolo Hajduku donosi duel protiv Rudeša u Splitu. Slaven Belupo će u Pulu kod Istre 1961.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 31. kolo:

Slaven Belupo - Hajduk 0:1

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi