Niko u Evropi ove godine nije napredovao kao Edin Džeko

Whoscored.com lista

Niko u Evropi ove godine nije napredovao kao Edin Džeko

Edmir Škorić

Edin Džeko predvodi listu igrača koji su najviše napredovali u tekućoj godini.

Portal Whoscored.com, koji se inače bavi nogometnim analizama i statistikama, napravio je listu od 10 igrača koji su najviše napredovali u 2016. godini. Na broju jedan je bh. napadač Rome Edin Džeko.

"Džeko je sakupio samo osam ligaških golova za Romu prošle sezone i čak se nagađalo da bi mogao da ode iz kluba. Međutim, ukazana mu je šansa, u Romi su vjerovali u njega i on se iskupio. Tridesetogodišnji napadač je dao 13 golova u Seriji A i zahvaljujući njemu Roma je drugoplasirani tim prvenstva. Njegov rejting se znatno povećao, napredovao je više nego bilo koji drugi igrač u Evropi", piše Whoscored.com u analizi.

Allan Saint-Maximin iz Bastije drugi je na listi, a potom slijede Eden Hazard (Chelsea), Florian Thauvin (Marseille), Felipe Anderson (Lazio), Pablo Piatti (Espanyol), Iago Falque (Torino), Ji Dong-won (Augsburg), Mateo Kovačić (Real Madrid) i Timo Werner (RB Leipzig).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti