Džeko se složio sa Spallettijem: Nedostaje mi zloće
Foto: EPA

Govorio za Sky Sports

Džeko se složio sa Spallettijem: Nedostaje mi zloće

Protekla 2016. godina za Edina Džeku je imala dvije strane. Od igrača koji je promašajima izluđivao navijače Rome, Džeko je ove sezone postao jedan od najboljih strijelaca u evropskim ligama. 

O periodu prilagodbe Džeko je govorio za Sky Sports, istakavši da je shvatio na koji način treba igrati u italijanskoj Seriji A.

"O fudbalu u Italiji nisam znao ništa dok nisam došao. Odbrana je bila vrlo kompaktna, ali sada mislim da sam shvatio kako stvari funkcionišu i nadam se da ću nastaviti u ovakvom ritmu", kazao je Džeko na početku razgovora. 

Tokom razgovora Džeko se složio sa trenerom Spallettijem. 

"Spalletti mi uvijek daje upute, želi da budem bolji iz dana u dan. On smatra da mi u utakmicama nedostaje 'zloće', ali takav sam. Moram se skoncentrisati na sve prilike koje mi se ukažu i, naravno, realizirati ih", ističe Džeko.

Džeki teško pada što Roma nema podršku kao vodeći Juventus.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Igramo zbog navijača i teško je vidjeti kada je stadion prazan. Za nas je to teško, jer na gostovanjima igramo uglavnom pred punim tribinama", požalio se Džeko i dodao da vjeruje da Roma može pomrsiti račune Juventusu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi