Skrenuo pažnju na sebe: Debitovao je za BiH u Americi, a sada slijedi transfer karijere?

Žele ga u Erediviziji

Skrenuo pažnju na sebe: Debitovao je za BiH u Americi, a sada slijedi transfer karijere?

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine prije pet dana je u Carsonu odigrala prijateljski meč protiv SAD i poražena je s 1:0.

Reprezentaciju su sačinjavali igrači iz Premijer lige BiH, a svoj debi upisao je golman Borca Nikola Ćetković (19), koji je branio u prvom poluvremenu.

Istakao se s nekoliko dobrih intervencija, a sada nam stiže vijest da bi Ćetković mogao napraviti sjajan transfer i to u holandski Willem II.

"Imam ugovor sa Borcem i mislima sam samo u ovom klubu. Saznao sam da postoji interesovanje iz inostranstva, ali to je na ljudima iz kluba, moje je da treniram i radim ono što traži stručni štab", rekao je Ćetković za Srpskainfo koja je i donijela ovu vijest i dodao:

"Slijede nam teške i zahtjevne pripreme tokom kojih moramo da budemo maksimalno posvećeni kako bi spremni dočekali nastavak sezone. Ne želimo da nam se ponove utakmice iz prvog dijela sezone kada smo gubili bodove protiv ekipa koje su slabijeg kvaliteta."

Podsjetimo, Ćetković je od ljeta ove godine član Borca u koji je stigao iz banjalučkog Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izborio se za svoju poziciju u prvom timu prvaka BiH i branio je na 10 utakmica u Premijer ligi. Na tri utakmice je sačuvao mrežu, a upisao je i jednu asistenciju.

U mlađim selekcijama reprezentacije Bosne i Hercegovine upisao je ukupno 23 nastupa. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zgembo1990
Gluposti....za Eredevisie, klub za stranca van EU treba izdvojiti platu od 400'000€ brutto. Godišnje. Tako da sem Ajaxa nitko neće izdvojiti toliku sumu za platu za igrača iz BiH. Patka. Tako da je iz srpskainfo neko dobio 50 km od menadžera, a vi prenosite.....
8 0
Noname992
'Menadžeri' trljaju ruke bit će para, koga briga što repka propada
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi