Nikola Kalinić na meti nezadovoljnih navijača Milana
Ove sezone 15 utakmica i samo tri gola

Razočarani partijama Hrvata

Nikola Kalinić na meti nezadovoljnih navijača Milana

Hrvatski napadač Nikola Kalinić trpi brojne kritike navijača Milana, koji su nezadovoljni onim što ovaj 29-godišnjak pokazuje od dolaska iz Fiorentine.

Kalinić je ljetos stigao na San Siro za 20 miliona eura, ali za sada nije opravdao povjerenje čelnika slavnog kluba čija je želja bio odavno.

Nikola Kalinić je ove sezone odigrao 15 utakmica u svim takmičenjima i postigao je samo tri gola, sva tri u Seriji A, a kada se u obzir uzme da su Rossonerri tek sedmi na tabeli, jasno je zbog čega su navijači ljuti.

Na društvenim mrežama je sve više negativnih komentara na račun Kalinića, a mnogi smatraju da Hrvat ne zaslužuje biti prvi napadački izbor ispred Silve i Cutronea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Andre Silva je ove sezone igrao mnogo manje, a postigao je osam pogodaka u pet utakmica Evropske lige, a sa sedam golova je od Nikole Kalinića efikasniji i 19-godišnji Patrick Cutrone.

Za sada je najskuplji ceh Milanovog lošeg početka sezone platio trener Vincenzo Montella koji je dobio otkaz, a zamijenio ga je Gennaro Gattuso. Novi trener Milana će, navodno, i dalje više vjerovati Kaliniću u odnosu na konkurente iz napada, ali ostaje da se vidi da li će to zaista biti slučaj.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi