Rođeni bez lijeka za Mandića: "Napravili smo odličan posao, protiv Sarajeva želimo nove bodove"
Prijedorčani slave gol Mandića, FOTO: Dragan Stojnić Giga

Rudar upisao tri velika boda

Rođeni bez lijeka za Mandića: "Napravili smo odličan posao, protiv Sarajeva želimo nove bodove" · Intervju

S. Mlaćo

Potajno su se u redovima Rudara iz Prijedora nadali bodovima protiv Veleža.

Svjesni su bili u novom premijerligašu da su Rođeni itekako 'potrošeni' igranjem u Evropi, te da će Feđa Dudić morati da izmiješa karte za ovaj meč.

To se i desilo, Rudar je slavio 2:0, a junak Prijedorčana bio je Nikola Mandić. Mandić je najprije pogodio nakon velike pogreške golmana Kačavende, a zatim je asistirao Amoahu za 0:2.

"Velež je jedna od najboljih ekipa u ligi, mi smo prezadovoljni. Susret sa Veležom nas je 'potrefio' u najboljem mogućem trenutku. Oni igraju Evropu, iscrpljeni su, to je bila naša šansa i iskoristili smo je. Sva sreća je da smo postigli rani pogodak, bili smo dosta kompaktni u fazi odbrane, a dobro smo radili i u fazi napada. Na ekipi Veleža se osjetio umor, emocije su bile potrošene. Velež je igrao 120 i više minuta sa AEK-om, to utiče na ekipu, a mi smo se nadali bodovima. Vjerujem da je većina nas smatrala da je bod uspjeh, no na kraju smo uzeli tri. Napravili smo odličan posao", priča Mandić za SportSport.ba.

Zasluženo je ponio epitet igrača 3. kola Premijer lige.

"Prezadovoljan sam, ali da ostatak ekipe nije radio, kako je radio, moj učinak ne bi bio tako dobar".

Oglasi

Tri boda sa teškog gostovanja dodatno su podigla samopouzdanje ekipi Nikice Milenkovića.

"Jeste, ali ne želimo da se dižemo radi jedne utakmice. Za ozbiljniji rast treba kontinuitet, mi trebamo nastaviti raditi i pokušati da osvojimo što više bodova".

Već za vikend u Prijedor stiže FK Sarajevo.

"Zaista imamo paklen raspored. Ekipa Sarajeva je dosta mijenjala, ali igraju lijep fudbal i stvaraju dosta prilika. Ta utakmica će sigurno biti zanimljiva. Sarajevo je veliki klub, ko god da igra kod njih, odigrat će dobru partiju. Mi ćemo dati sve od sebe, ići na tri boda, iako bi nas i bod zadovoljio. Samo ozbiljan pristup kao protiv Veleža može nam dati pozitivan rezultat".

U Prijedoru se očekuje pune tribine protiv jednog od velikana bh. nogometa.

Oglasi

"Moram prvo spomenuti atmosferu u Mostaru, bilo je predivno igrati, vrhunska atmosfera. Takvu atmosferu očekujem i u našem duelu protiv Sarajeva, navijači će nas bodriti 90 minuta i biti nam veliki vjetar u leđa".

Koliko može Rudar u ovoj sezoni?

"Rudar je mlada ekipa, u stvaranju smo. Siguran sam ipak damože zauzeti sredinu tabele. Primarni cilj je opstanak, a onda naredne sezone normalno da se napravi nešto više".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj poželio je jedinom bh. predstavniku u Evropi FK Velež mnogo sreće u četvrtak u Švedskoj.

"Veležu želim sreću i da ostvari što bolje rezultat za uzvratni meč kod kuće", dodao je sjajni 26-godišnji napadač koji je u našoj zemlji nosio i dres FK Krupa.

Top Komentari

donado91
Mandic bogami prva 3 kola pokazao da je top igrac :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi