Nikola Nikić: U Prvoj ligi Federacije BiH već nekoliko godina traje koronavirus

Trener Bratstva iz Gračanice

Nikola Nikić: U Prvoj ligi Federacije BiH već nekoliko godina traje koronavirus

E. Oštraković

Nogometaši Bratstva ostvarili su pobjedu u 16. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine protiv Travnika na domaćem terenu.

Iako su gubili sa 0:1 nakon prvi 45 minuta, Gračanlije su uspjele da preokrenu rezultat u drugom dijelu, te da ostvare pobjedu.

"Slatka pobjeda protiv Travnika. Znali smo da će biti teška utakmica, jer niko još nije maksimalno spreman i u tim utakmicama nema favorita. Znao sam kako će Travnik igrati, pa smo pripremili taktiku za to. Moramo popraviti realizaciju. Da smo bili pravi, trebalo je biti 5:2 ili 6:2 za nas. Spremljeni smo solidno, ali oduševilo me da smo od prve minute dominirali. Nije nam palo samopouzdanje nakon primljenog gola. Ganjali smo rezultat, ali smo igrali istim tempom kao i u prvom dijelu. I taj gol koji smo primili, desi se to, greška i nakon promašenih šansi primiš gol. Nakon toga u onom bunilu su nam mogli dati još jedan gol", prokomentarisao je prošlu utakmicu Nikola Nikić.

U narednom kolu Gračanlije gostuju kod Igmana u Konjicu, gdje proteklih nekoliko godina igraju jako dobro.

"Imam problem sa kartonima, Zarić neće moći igrati. Neke igrače ću ostaviti za utakmicu sa Čapljinom. Ne idemo mi dole da sa bijelom zastavom. Kad bi išao da izgubim, ne bi ni otišao, izmislio bi nešto. Malo ćemo kalkulisati, ali idemo se nadigravati. Oni su nas dobili ovdje, idemo mi njih probati dobiti dole. Pa Olimpik se mučio protiv Slavena, sve je to u pet deka. Također suđenje u ovom kolu je bilo fenomenalno. Pa i da sam izgubio, ja bi čestitao sudijama, odradio je svoj posao perfektno" kaže šef stručnog štaba Bratstva.

Prokomentarisao je i derbi između Sarajeva i Željezničara koji će biti odigran pred praznim tribinama.

"Možda je to malo gruba riječ, ali to je tragedija. Šteta zbog navijača. Sjećam se kad smo mi igrali pred 55 hiljada navijača na Koševu. Još je bila srijeda. Zabi nam tada Pape gol, a tek se vratio iz vojske. Nisam stručnjak za to, ali baš šteta", kaže Nikić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također i utakmice Prve lige FBiH biti će odigrane bez publike, a trener Bratstva u svom stilu je prokomentarisao i to.

"Kod nas u Prvoj ligi Federacije BiH već nekoliko godina traje koronavirus. Šteta je to sve. Posebno je šteta za Premijer ligu i za mog Želju, a to kod nas u našoj ligi, posjeta bude slaba. Možda je bolje da su suspendovali ligu kao u Italiji", rekao je na kraju razgovora Nikola Nikić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi