Borac zvanično potvrdio dolazak dva velika pojačanja!
Foto: FK Borac

Ninković i Jurilj potpisali

Borac zvanično potvrdio dolazak dva velika pojačanja! · Zvanično

E. Čaušević

Borac je jučer u velikom derbiju pobijedio Željezničar sa 2:1, a već danas je ponovo obradovao svoje navijače.

Banjalučki klub je na zvaničnoj stranici potvrdio da su u klub stigla dva nova pojačanja koja će itekako pojačati konkurenciju u ekipi Nenada Lalatovića.

Naime, Borac je potvrdio da su Nikola Ninković i Alen Jurilj zvanično potpisali za ovaj klub, te su predstavljeni na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Ninković je u Borac stigao kao slobodan igrač nakon što je ljetos napustio srbijanski Proleter. Ovaj 27-godišnji veznjak ponikao je u Partizanu i sigurno je da će biti veliko pojačanje za Borac.

Pored Partizana i Proletera igrao je i u Italiji za Chevo, Genovu, Empoli, Ascoli i Bresciju. Ninković je potpisao ugovor do kraja sezone, te se već priključio ekipi Borca.

Pored Ninkovića za Borac je potpisao i Alen Jurilj koji se tako vratio u Premijer ligu nakon godinu dana.

Oglasi

Jurilj je prethodnu sezonu igrao u dresu Domžala, ali nakon samo jedne sezone vratio se u BiH, te je potpisao ugovor. Ranije je Jurilj s dosta uspjeha nastupao u dresu Širokog Brijega.

Ovaj 26-godišnji napadač s ekipom Borca potpisao je dvogodišnji ugovor i sigurno je da će i on biti veliko pojačanje za ovaj klub.

"Možemo biti zadovoljni što smo uspjeli dovesti Nikolu i Alena u naše redove, od kojih očekujem da dodatno pojačaju, prije svega, napadačku liniju našeg tima. Riječ je o vrlo kvalitetnim igračima koji mogu napraviti razliku na terenu, te shodno tome donijeti dodatnu snagu našem timu. Vjerujem da će se lako uklopiti u ekipu i da će vrlo brzo pokazati što znaju na terenu", rekao je potpredsjednik ovog kluba Bogoljub Zeljković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeljković je otkrio da je Ninković bio velika želja trenera Lalatovića i da su sretni što su se uspjeli dogovoriti.

"Dugo smo pregovarali sa Nikolom i sada su se kockice posložile. Nenad Lalatović nije krio želju da ga vidi u našim redovima s obzirom da bi bio veliko pojačanje za naš klub. Na kraju smo uspjeli dogovoriti sve detalje, a sada je na Ninkoviću da uđe u pravu formu i opravda povjerenje stručnog štaba i svih u klubu", dodao je Zeljković.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Borac mi nekako djeluje kao najozbiljniji za titulu, rastu iz meča u meč, prebrodili su početnu krizu, a uskoro se vraćaju i na domaći teren
3 15
bk123
dve jaka pojačanja nema šta...da su valjali dosad bi imali klub,a ne slobodni igrači a skoro 9 mjesec
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi