FK Željezničar se pojačao
Foto: fkzeljeznicar.ba

Potpisao Turanjanin

FK Željezničar se pojačao · Zvanično

Edmir Škorić

Bivši igrač Slaven Belupa, Nikola Turanjanin, novi je nogometaš Željezničara.

Nikola Turanjanin je rođen 12. aprila 2001. godine u Banjaluci. Prošao je omladinski pogon banjalučkog Borca, a seniorski nogomet igrao je u GOŠK-u, Dubravi ZG i Slaven Belupu.

Igrao je i za pionirsku, kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH. Turanjanin od početka jula trenira sa Plavima.

22-godišnji ofanzivni vezni ima jedan nastup u Premijer ligi iz perioda kada je bio član Borca u sezoni 2019/20.

Prije njega Željezničar su pojačali Edin Rustemović, Ajdin Mulalić, Dražen Dubačkić, Haris Ovčina, Edin Biber i Allyson.

Oglasi

Što se tiče izlaznih transfera, klub su napustili oba Armina Hodžića, Dženis Beganović, Haris Hajdarević, Benjamin Križevac, Josip bender, Samir Bekrić i Nikola Miličević.

Željezničar se sprema za revanš protiv Dinamo Minska u Bakuu u četvrtak navečer, nakon što je prvi duel 1. pretkola Konferencijske lige na Grbavici završen rezultatom 2:2.

Put za Baku rezervisan je za večeras od 20:30. Ekipa će na put u Istanbul iz kojeg će se uputiti za Baku, a u glavnom gradu Azerbejdžana trebali bi biti ujutro oko pet sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Večeras je u 18:45 spreman i ispraćaj navijača na sarajevskom aerodromu, a ono što je svakako dobra vijest za navijače Željezničara jeste i to da su svi spremni za meč koji se igra za dva dana.

Podsjetimo, u Bakuu se igra jer bjeloruski timovi zbog stanja u Ukrajini ne mogu igrati u svojoj domovini, a i u slučaju prolaska Željezničar će igrati u Bakuu jer je naredni protivnik tamošnji Neftchi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
poštovani novinari, odavno je vrijeme da razlučite pojmove PRINOVA i POJAČANJE.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi