Željezničar odradio lakši trening pred put u Baku, let večeras, dolazak rano ujutro

Pripreme za revanš s Dinamom

Željezničar odradio lakši trening pred put u Baku, let večeras, dolazak rano ujutro

Eldar Ganibegović

FK Željezničar priprema se za put i revanš meč s Dinamom iz Minska, a dio ekipe koju vodi Nermin Bašić trenirao je danas na glavnom terenu stadiona Grbavica.

U četvrtak, 13. jula 2023. godine, FK Željezničar je u fantastičnoj atmosferi na stadionu Grbavica remizirao 2:2 s Dinamom iz Minska u prvoj utakmici prvog pretkola Konferencijske lige.

Iako je gubio 0:2, Željezničar je pokazao mentalitet pobjednika i preko rezerviste Haračića stigao do dva gola u finišu i izbjegao poraz.

Jasno, u na revanš u Baku Plavi s Grbavice ne putuju s bijelom zastavom, što su jasno poručili i trener Bašić, te defanzivac Cocalić.

Izabranici Nermina Bašića jutros su odradili lakši trening na stadionu Grbavica. U Sarajevu je već 30° Celzijusa, pa nije bilo potrebe da se igrači u takvim uslovima izlažu većim naporima.

Put za Baku rezervisan je za večeras od 20:30. Ekipa će na put u Istanbul iz kojeg će se uputiti za Baku, a u glavnom gradu Azerbejdžana trebali bi biti ujutro oko pet sati.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Večeras je u 18:45 spreman i ispraćaj navijača na sarajevskom aerodromu, a ono što je svakako dobra vijest za navijače Željezničara jeste i to da su svi spremni za meč koji se igra za dva dana.

Podsjetimo, u Bakuu se igra jer bjeloruski timovi zbog stanja u Ukrajini ne mogu igrati u svojoj domovini, a i u slučaju prolaska Željezničar će igrati u Bakuu jer je naredni protivnik tamošnji Neftchi. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Hoce li brajlovic opet janje ponijet?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi