Vasilj i St. Pauli su hit: "U najboljoj sam formi karijere, mnogo sam napredovao"

St. Pauli je lider na tabeli kada se pogleda posljednjih 15 kola

Vasilj i St. Pauli su hit: "U najboljoj sam formi karijere, mnogo sam napredovao"

S. Mlaćo

Bh. golman Nikola Vasilj nalazi se u sjajnoj formi. St. Pauli je hit Druge lige Njemačke, a Vasilj je uveliko dao svoj doprinos.

Dobio je brojne pohvale trenera, navijača i javnosti, te više puta bio junak svog tima.

St. Pauli je bio u velikoj pobjedonosnoj seriji od nastavka sezone no očekivano, desio se i blagi pad, pa su u posljednjih pet utakmica pored tri pobjede dodali i dva poraza. Ipak, na sjajnom su petom mjestu, o čemu vjerovatno nisu mogli ni sanjati nakon slabijeg prvog dijela sezone.

Vasilj je govorio za zvaničnu stranicu kluba, odnosno odgovarao na pitanja medija. 

"Mislim da sam u najboljoj formi u svojoj karijeri. Nikad se nisam osjećao bolje. Želim ovako nastaviti i da nastavim napredovati“, rekao je Vasilj o svojoj formi.

Pohvalio je rad sa trenerom Markom Knoopom.

Oglasi

"Mnogo sam napredovao. Analiziramo svakog protivnika stalno, tražimo najbolje solucije. Naša ideja je da igramo od posljednje linije i tu sam najviše napredovao. Volim da budem 11 igrač u polju, bez obzira što stojim između stativa“.

Ističe da sa saigračima možemo biti ponosan na dosadašnje igre, te da je cilj osvojiti što više bodova do kraja sezone.

"Napravili smo veliki napredak u drugom dijelu sezone i sretni smo zbog mjesta na kojem se nalazimo četiri kola prije kraja. Stvarno je dobar osjećaj“.

St. Pauli sada gostuje lideru Darmstadtu koji suvereno korača ka Bundesligi. Biće to veliki izazov.

Oglasi

“Spreman sam. Želimo slaviti u posljednjim utakmicama, te tako i za vikend osvojiti tri boda. Moramo održati stabilnost koju smo pokazali u drugom dijelu sezone“.

Dotakao se i reprezentacije BiH. Kvalifikacije smo otvorili pobjedom protiv Islanda, te porazom od Slovačke. Vasilj je optimista.

“Očekujem da završimo iza Portugala. Mislim da imamo dobre šanse. Imamo kvalitet da budemo drugi. Bilo bi fantastično da po prvi sa reprezentacijom odem na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. To je moj san“, dodao je sjajni 27-godišnji čuvar mreže.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Vasilj je u St. Pauli stigao iz ukrajinske Zoryje, a nastupao je i za Nuremberg II, Zrinjski, Branitelj...

Golman je i njegov brat Filip koji je trenutno član NK GOŠK, aktuelnog lidera Prve lige FBiH i prema svemu sudeći povratnika u Premijer ligu.

Top Komentari

user1596891057
Samo naprijed tako treba razmišljati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi