Užasan dan za bh. reprezentativnog golmana: Kosovar sa svoje polovine pogodio mrežu Vasilja

Muslija sjajno iskoristio loše pozicioniranje bh. golmana

Užasan dan za bh. reprezentativnog golmana: Kosovar sa svoje polovine pogodio mrežu Vasilja

A. Beganović

Važi za jednog od najboljih golmana njemačke 2. Bundeslige, ali danas nema svoj dan. Nikola Vasilj primio je gol s polovine protivnika.

U terminu od 13 sati se u okviru 10. kola njemačke 2. Bundeslige sastaju Paderborn i St. Pauli.

Rezultat nakon prvih 45 minuta je 1:0 za domaću ekipu. Gol koji je viđen na Home Deluxe Areni prava je umjetnost, ali ga se bh. golman neće rado sjećati.

Naime, Nikola Vasilj nije bio dobro postavljen tj. bio je na nekih 16 metara ispred svog gola, a protivnički igrač je sve to znao kazniti.

Reprezentativac Kosova, Florent Muslija, sjajno je učio loše postavljenog Vasilja, potegao sa svoje polovine i pogodio.

Oglasi

Ovo je bio i jedini udarac u okvir domaće ekipe u prvom dijelu, tako da Nikola Vasilj nije imao posla. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati u nastavku. 

Svakako da se ovakve stvari dešavaju i najboljim golmanima na svijetu, pa zbog toga ne treba etiketirati Vasilja, ali u budućnosti sigurno da treba obraćati mnogo više pažnje na ovakve situacije. 

Podsjetimo, 27-godišnjak je prije pet dana u Zenici dobio šansu da brani protiv Portugala sredinom drugog poluvremena kada je zamijenio povrijeđenog Ibrahima Šehića.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Što se tiče utakmice Paderborna i St. Paulija, gosti se moraju trgnuti u drugom poluvremenu i preokrenuti žele li ostati lideri na tabeli, s obzirom na to da HSV vodi 2:0 protiv Furtha i na tabeli uživo ima 20 bodova, bod više od St. Paulija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi