Reprezentativke BiH uoči Engleske

Nikolić i Spahić složne: Ostavit ćemo srce na terenu

D. Kurbegović

Nogometašice Bosne i Hercegovine sutra će u Zenici od 16 sati dočekati selekciju Engleske, koja je na posljednjem Mundijalu osvojila bronzanu medalju.

U prvoj utakmici u Engleskoj domaće igračice su minimalnim rezultatom 1:0, savladale našu selekciju, što je dokaz da izabranice Samire Hurem imaju kvalitet, te da se mogu suprotstaviti i najboljim reprezentacijama u Evropi.

Uoči sutrašnje utakmice protiv Engleske, medijima su se obratile i igračice Milena Nikolić, te Alisa Spahić.

Veznjak SFK Sarajeva Alisa Spahić sutra će pokušati zajedno s ostalim ostalim igračicama zaustaviti opasne napade Engleske.

"Mi smo u Zenici od petka, atmosfera je odlična, sve smo spremne i jedva čekamo da sutra istrčimo na teren.Prvo poluvrijeme smo odigrale u Bristolu, a sutra ćemo igrati i to drugo poluvrijeme.Sigurno je da ćemo dati svoj maksimum protiv velesile u ženskom nogometu",kazala je Spahić.

Najbolji strijelac naše reprezentacije je Milena Nikolić igračica srbijanskog Spartaka, koja je u pet odigranih utakmica u ovim kvalifikacijama postigla četiri gola.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Želim da se zahvalim svim ljudima koji su sudjelovali u najavi ove utakmice, to nam mnogo znači i svi ljudi koji sutra dođu na utakmicu sutra će nam biti 12 igrač na terenu. Atmosfera je u ekipi po običaju dobra, djevojke su spremne i koncentrisane da daju svoj maksimum. Mi ćemo pokušati da sutra ostavimo srce na terenu, te uz naš Bosanski inat i mentalitet kao što svi naši sportisti rade, da pokušamo napraviti što bolji rezultat", kazala je Nikolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi