Nikom nije jasno zašto je Delač toliko dugo u Chelseaju

Hrvatski golman ruši neobične rekorde

Nikom nije jasno zašto je Delač toliko dugo u Chelseaju

Hrvatski golman Matej Delač ruši neobične i nesvakidašnje rekorde u Chelseaju.

Bivši golman Sarajeva je član engleskog kluba postao još 2009. godine kada je načelno dogovorio odlazak u Chelsea, koji ga je na ljeto 2010. godine zvanično kupio iz Intera iz Zaprešića za tri miliona eura.

Delač je tada na Stamford Bridge došao kao izuzetno talentovan golman i malo ko je mogao očekivati da do danas neće upisati baš nijedan nastup za Plavce u nekoj službenoj utakmici.

To praktično nije bilo ni moguće s obzirom da je Delač iz godine u godinu boravio na brojnim posudbama. Imao ih je čak devet, a jedno vrijeme je nastupao i za Sarajevo, u koje je dva puta dolazio na posudbu. Osim toga, bio je u Vitesseu, Češkim Budejovicama, Vitoriji Guimaraes, Interu iz Zaprešića, Vojvodini, Arlesu i Mouscornu.

Prije nekoliko dana Delač je postao igrač Chelseaja sa najdužim stažom u ovom klubu. Iako nikada nije odigrao nijednu službenu utakmicu, Delač se može pohvaliti da je ugovorom za Chelsea vezan duže nego ijedan aktuelni fudbaler višestrukog engleskog prvaka, a "rekorder" je postao nakon što je Nathaniel Chalobah konačno napustio Chelsea i otišao u Watford. Ovaj mladi reprezentativac Engleske bio je član Plavaca od 2011. godine, ali baš poput Delača nikada nije dobio priliku kakvoj se nadao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Matej Delač ugovor sa Chelseajem ima do ljeta 2018. i bit će zanimljivo vidjeti hoće li sljedeće godine konačno postati član nekog drugog kluba. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi