Nikome nije jasno gdje se nalazi Mesut Ozil

Nije otputovao s ekipom u Bjelorusiju

Nikome nije jasno gdje se nalazi Mesut Ozil

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala sutra igraju prvu utakmicu šesnaestine finala Evropske lige na gostovanju protiv BATE Borisova.

Londonski klub ima visoke ambicije u Evropskoj ligi ove sezone jer bi se veoma lako moglo desiti da to bude jedini način za plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Arsenal prvu utakmicu igra sutra, a igrači ovog tima otputovali su danas za Bjelorusiju.

Glavna tema u engleskim medijima danas je veznjak ovog kluba Mesut Ozil za kojeg niko ne zna šta se dešava. Ozil je daleko najplaćeniji igrač Arsenala, ali ove sezone jednostavno nema ga ni na mapi.

Navijači Arsenala se ne mogu sjetiti kada je Ozil uvezao nekoliko utakmica, a u posljednje vrijeme uopšte ga nema u konkurenciji za mečeve iako normalno trenira s ekipom. Ozil neće igrati ni sutra protiv BATE-a jer nije otputovao s ekipom za Bjelorusiju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ozil je od Boxing dana odigrao samo dvije utakmice, te većinom svoj tim posmatra s tribina ili iz kauča u svom domu. Tako će biti i sutra, a navijači Arsenala pokušavaju dobiti rješenje zbog čega njemački reprezentativac uopšte ne konkuriše za utakmice, a sedmično inkasira ogromnu sumu novca.

Pored Ozila u Bjelorusiju nisu otputovali Sokratis i Aaron Ramsey koji imaju manjih problema s povredom. Od prve minute po prvi put trebao bi zaigrati Denis Suarez koji je stigao kao pojačanje iz Barcelone.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi