"Nisam mogao da spavam nakon poraza od Južne Koreje"

Khedira i dalje ne vjeruje da je Njemačka ispala

"Nisam mogao da spavam nakon poraza od Južne Koreje"

E. Čaušević

Reprezentacija Njemačke je šokirala fudbalsku javnost nakon što nije uspjela da prođe ni grupu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Nijemci su na Mundijal u Rusiju došli kao aktuelni prvaci svijeta, ali su se od ovog takmičenja oprostili već nakon grupne faze. Ovaj rezultat je šokirao fudbalsku javnost širom svijeta jer je Njemačka bila jedan od najvećih favorita za osvajanje zlata.

Vezni fudbaler Elfa, Sami Khedira, nakon povratka u Njemačku izjavio je da još uvijek ne može vjerovati da je njegov tim ispao nakon grupne faze. Khedira je otkrio da čak nije mogao ni spavati nakon poraza od Južne Koreje koji je na kraju žestoko košta Njemačku.

"Niko od igrača na Mundijal nije došao u top formi, ali ne želim sada da kritikujem svoje saigrače. Moje igre su bile neprihvatljive. U Juventusu sam imao vjerovatno najbolju sezonu u životu, a onda sam došao na SP i igrao očajno protiv Meksika i Koreje. Pokušao sam spavati nakon utakmice, ali nisam mogao jer sam se stalno budio. Osjećam veliku bol koja još uvijek traje. Nerealno mi je što turnir traje još dvije sedmice, a mi moramo ostati kući", rekao je Khedira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi