"Nisam ovako nikada zabio ni na PlayStationu, čak sam se raspitivao je li stvarno bilo škaricama"

Zlatko Agatić posvetio gol djevojci

"Nisam ovako nikada zabio ni na PlayStationu, čak sam se raspitivao je li stvarno bilo škaricama"

E. Škorić

Postoje ti dani kada se čovjeku potrefi, trenuci za pamćenje, a jedan takav jučer je imao mladi nogometaš Odžaka 102 Zlatko Agatić.

Njegov Odžak doživio je domaći poraz od Lokomotive (2:1), ali pogodak Agatića u 18. minuti brzo je preplavio portale. Uspio je da zahvati loptu škaricama i da postigne pogodak u stilu zvijezda poput Cristiana Ronalda ili Garetha Balea. I da se to desilo u Madridu, Parizu ili Londonu danas bismo taj gol gledali iz svih mogućih uglova u 8K rezoluciji. Ovako će ostati u nekom slabijem kvalitetu, ali dovoljno da se oda priznanje.

"Ma ja bih radije da me poredite s Messijem, ipak navijam za Barcu", u šali kaže Agatić za SportSport.ba i prepričava taj 'ludi' trenutak kada je zabio sjajni pogodak.

"Nešto nevjerovatno, ali da budem iskren, nisam bio ni svjestan da sam dao gol. Kada je lopta ušla i kada sam vidio da je gol, pitao sam saigrača: 'Jesam li ja stvarno ovo dao gol škaricama?'. Definitivno mi je ovo nešto najljepše u karijeri, pamtit ću ga dok sam živ", poručuje Agatić.

Proslave pogotka, barem neke posebne, nije bilo.

"Nisam imao posebnu proslavu jer me gol iznenadio, a definitivno bih ga posvetio djevojci".

Ovakve golove si možda zabijao igrajući PlayStation?

"Haha, nisam nikada...".

Je li bilo čestitki?

"Pregledavao sam pogodak kasnije kod kuće, a i bilo je puno čestitki. Jedan jako lijep dan za mene i sretan sam što sam eto dobio priliku da makar na nekoliko sati budem 'poznat'", našalio se Agatić, kojem definitivno treba čestitati na ovoj majstoriji koju možete još jednom da pogledate.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi