"Nisam tražio dres od Lionela Messija zbog lekcije koju me naučio Roy Keane"

Još dok je igrao za Sunderland

"Nisam tražio dres od Lionela Messija zbog lekcije koju me naučio Roy Keane"

E. Čaušević

Liverpool je prošle sezone napravio nevjerovatan podvig pobjedom u polufinalu protiv Barcelone sa 4:0 nakon što su u prvoj utakmici na Camp Nou izgubili sa 3:0.

Nakon prve utakmice koju je Barcelona dobila sa 3:0 malo ko je očekivao da Liverpool ima snage da preokrene stvari u revanšu. No, Redsi su odigrali fantastičnu utakmicu na Anfiledu, te su svojom igrom do koljena potukli bezidejnu Barcelonu.

Liverpool se zasluženo plasirao u finale i došao je do titule pobjedom protiv Tottenhama. No, mnogi smatraju da je finale bio dvomeč protiv Barcelone, te da su te dvije utakmice bile zaista vrhunac.

Titulu prvaka Evrope na kraju je digao Jordan Henderson koji je kapiten Liverpoola. Henderson je često osporavan zbog svojih fudbalskih kvaliteta, ali jasno je da ima veliku ulogu u ekipi Jurgena Kloppa i da je toga itekako svjestan.

Henderson se nakon dvomeča protiv Barcelona našao u centru pažnje nakon što je objasnio zbog čega nije htio tražiti dres od Lionela Messija ili bilo kojeg drugog igrača Barcelone. Lekciju koju mu je pokazao Roy Keane u Sunderlandu je očito nešto što Henderson itekako poštuje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Tada sam prvi put igrao protiv Lionela Messija. Nisam pomislio 'O Bože to je on, nego sam se pitao kako je moguće da igra drugačije neko kao kada ga gledaš na TV-u. Nevjerovatno je kako je brz i spretan s loptom. Sjećam se slobodnjaka i da sam rekao da nema šanse da zabije gol. Mislio sam da će centrirati loptu jer je bio predaleko od gola, a on je zabio gol i šokirao nas. Alisson je strašan golman, ali to je jednostavno bio savršen udarac", rekao je Henderson i dodao.

"Nisam tražio dres od Messija jer je to stvar koju nikada ne radim. Roy Keane me je naučio dok sam bio u Sunderlandu da to ne radim jer ispada kao da se divite onome od koga tražite dres. Istina je da sam mijenjao dres sa Suarezom, ali samo zato što je on to radio. To je lijep potez od njega jer smo igrali u Liverpoolu zajedno i on to nije zaboravio".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi