Ništa bez Hercegovca: U duelu Bayerna i Reala kreiran najbrži gol u historiji Lige prvaka

Zanimljivosti evropskog klasika

Ništa bez Hercegovca: U duelu Bayerna i Reala kreiran najbrži gol u historiji Lige prvaka

Bayern Munchen dočekuje večeras Real Madrid u drugom polufinalu ovogodišnje Lige prvaka, a navijači se nadaju kako će utakmica proizvesti istu uzbuđujuću atmosferu kao i sinoć u duelu Liverpoola i Rome.

Utakmica između njemačkog i španskog diva proizvela je nezaboravne trenutke prethodnih godina, ali i momente za historiju.

Bayern je 2007. u osmini finala morao na megdan Capellovom Realu. U prvoj, naelektrisanoj utakmici na Bernabeu bilo je 3:2, a interesantno je da je te sezone Bayern u svakoj svojoj utakmici zabijao gol u prvih 15 minuta.

Ipak u tom revanšu pošlo im je za nogom što nikome prije nije, otišli su korak dalje. Roy Makaay upisao je svoje ime u historijske knjige Lige prvaka s najbržim golom kojeg je turnir ikada vidio.

Madrid je krenuo s centra, Roberto Carlos nije iskontrolirao loptu, dopuštajući Hasanu Salihamidžiću da je oduzme i uposli Makaaya koji je matirao Ikera Casillasa nakon samo 10,12 sekundi.

Bayern je na kraju dobio 2:1, i ukupnim rezultatom 4:4 prošao dalje. Kasnije je ispao od Milana koji će na kraju osvojiti titulu pobjedom nad Liverpoolom 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon odlaska u penziju, Makaay je radio kao trener omladinskih kategorija u Feyenoordu, a kasnije je preuzeo ulogu u seniorskoj konkurenciji. Evropski je dobitnik Zlatne kopačke dok je igrao za Deportivo La Coruñu (2002/03), a za Bayern je zabio 103 gola u karijeri. Drugi "suorganizator" najbržeg gola danas je Bayernov sportski direktor - Hercegovac iz Jablanice.

Drugi najbrži gol postigao je Jonas, za 10,96 sekundi, u pobjedi Valencije nad Leverkuzenom od 3:1, 2011. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi