Neke je promašio, neke nije: Koje igrače je Ronaldo hvalio 2015. godine?

Neki su nastavili sa usponom

Neke je promašio, neke nije: Koje igrače je Ronaldo hvalio 2015. godine?

Cristiano Ronaldo je još uvijek zvanično najbolji fudbaler svijeta, iako ima već 33 godine. Čini se kako Portugalac želi još dugo vremena biti u samom svjetskom vrhu, a uz njegovu predanost ovom sportu, nema sumnje da će tako i biti. 

Obzirom da je čak pet puta osvajao prestižnu nagradu Zlatna lopta, za Ronalda možemo reći da zna ponešto o fudbalu. Prije tri godine on je u intervju za BT sport imenovao pet fudbalera za koje smatra da će ostvariti veliku karijeru i da bi ga mogli naslijediti na tronu.

"Ima mnogo igrača sa velikim potencijalom. Naveo bih Martina Odegaarda kao jedan od primjera. Iako ima samo 16 godina, možete već sada vidjeti da je jako dobar igrač. Hazard je također još jedan primjer, a tu je i Manchesterov Memphis Depay. Pogbu i Neymara bih također dodao", rekao je tada Ronaldo.

Danas, tri godine kasnije, za Neymara slobodno možemo reći da bi jednog dana mogao biti pravi nasljednik Ronalda i Messija, a pored njega svakako da visoko kotiraju Hazard i Pogba. S druge srane, teško je vjerovati da bi Depay ili Odegaard mogli kada biti u konkurenciji za Zlatnu loptu. Ruku na srce, Odegaard je još uvijek veoma mlad jer ima samo 19 godina i za njega je još uvijek teško bilo šta konkretno reći.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi