Ništa od doigravanja za Ligu prvaka

Premiership

Ništa od doigravanja za Ligu prvaka

Adnan Beganović

Engleski fudbalski premijerligaši nisu prihvatili ideju da se o četvrtom engleskom klubu koji ide u Ligu prvaka odlučuje kroz doigravanje.

Ideja da se na kraju sezone kroz međusobne dvoboje sastanu četvrti, peti, šesti i sedmi klub na tabeli Premijer lige, a pobjednik plasira u elitno evropsko klupsko takmičenje, nije prošla zbog protivljenja najvećih klubova. Ujedno, protivnici takvog načina doigravanja pozivali su se i na zgusnuti kalendar takmičenja.

Manchester United, Liverpool, Chelsea i Arsenal od početka su bili protiv doigravanja, a najveći zagovornik bila je Aston Villa.

Budući da su premijerligaši odbili prijedlog o doigravanju o njemu se više neće raspravljati, a u Ligu prvaka će ići četvrtoplasirana ekipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.