Ništa od povratka u Premijer ligu: Lendrić potpisao za klub iz Rumunije

Postao član FC Hermannstadta

Ništa od povratka u Premijer ligu: Lendrić potpisao za klub iz Rumunije

Hrvatski napadač Ivan Lendrić nedavno je raskinuo ugovor sa ljubljanskom Olimpijom, nakon čega su ponovo krenule špekulacije da će uslijediti povratak u Premijer ligu BiH.

Lendrić se povezivao sa Željezničarom i Slobodom, ali je u razgovoru za SportSport.ba još tada poručio da su šanse za povratkom minimalne, jer ima opcija za još jedan inostrani angažman.

To se ispostavilo tačnim, a na kraju je izbor pao na FC Hermannstadt, klub za koji biste vjerovatno rekli da je njemački ili austrijski, ali zapravo igra u 1. ligi Rumunije.

Ivan Lendrić je sa Hermannstadtom potpisao jednoipogodišnji ugovor, a stigao je kao slobodan igrač.

Zanimljivo, Lendrić je tokom svoje karijere 'obišao pola Evrope', nastupao je u Italiji, Belgiji, Sloveniji, Francuskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, BiH, Austriji i Moldaviji, ali će mu ovo biti prvi angažman u Rumuniji.

Promo

Top Komentari

mokekemo
E moj Lendra picko prodana kad najvise treebas nema te...
2 8
Rinaka
Nemozes ti dalje od nase lige igrat nikako..brzo ces se vratiti..
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi