Ništa od povratka u Real Madrid: Odegaard pravi neočekivan potez?

Želi ponovo na posudbu

Ništa od povratka u Real Madrid: Odegaard pravi neočekivan potez?

E. Čaušević

Martin Odegaard je je stigao u Real Madrid prije pet godina iz norveškog Stromsgodseta kao velika nada evropskog fudbala.

Real je za njega platio četiri miliona eura i očekivalo se da će Odegaard ubrzo postati zvijezda kraljevskog kluba. Međutim, Norvežanin još uvijek nije dobio pravu priliku na Santiago Bernabeu i većinom igra na posudbama.

Ovaj 21-godišnjak trenutno je na posudbi u Real Sociedadu do kraja ove sezone i ide mu veoma dobro. Odegaard je odigrao 18 mečeva za Sociedad i uspio je zabiti sedam golova i dodati osam asistencija.

Naravno, odmah se počelo govoriti o tome da Odegaard zaslužuje mjesto u Real Madridu, a navodno Zinedine Zidane je spreman pružiti mu šansu. Ipak, jasno je da mu mjesto u prvom timu niko ne može garantovati i zbog toga je Norvežanin malo skeptičan.

Kako piše Marca Odegaard razmišlja o tome da i naredne sezone ide na posudbu, te da se nakon toga posveti Real Madridu. Interes za njega pokazalo je nekoliko klubova, a čini se da je najviše "zagrizao" Milan.

Tuttosport jutros piše da ga Rossoneri žele dovesti na posudbu naredne sezone uz opciju da mogu otkupiti njegovo ugovor za 40 miliona eura. Međutim, planovi Real Madrida još uvijek nisu poznati i bit će zanimljivo vidjeti da li će se odreći nekada velike nade kraljevskog kluba.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti