Figo nakon 20 godina iskreno o transferu u Real: "Navijači Barce su zaboravili jednu stvar..."

I on je njima imao šta da zamjeri

Figo nakon 20 godina iskreno o transferu u Real: "Navijači Barce su zaboravili jednu stvar..."

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Luis Figo je prije 20 godina šokirao fudbalski svijet kada je odlučio napustiti Barcelonu i potpisati za najvećeg rivala Real Madrid.

Figo je tada bio jedan od ponajboljih igrača katalonskog kluba, a onda je na ljeto 2000. godine napravio potez koji mu navijači Barcelone nikada neće oprostiti.

Portugalac je kao grom iz vedra neba odlučio da potpiše za Real Madrid koji je bez premca najveći rival Barcelone. Jasno je odmah bilo da je to izdaja koja je Figu za sva vremena zatvorila vrata katalonskog kluba, ali on se zbog toga ne kaje.

U razgovoru za španski Sport poručio je da nije očekivao da će navijači Barcelone imati toliku mržnju prema njemu jer on nije bio jedini igrač koji je iz Barcelone otišao u Real Madrid.

"Ljudi u Barceloni su zaboravili jednu stvar, a to je da sam ja u taj klub došao umjesto Laudrupa koji je tada prešao u Real Madrid. Nešto se ne sjećam da su njega gađali staklenim bocama i svinjskom glavom kada se vratio na Camp Nou. Znao sam da me čeka pakao kada se vratim u Barcu, ali ono što su navijači uradili je bilo sramotno", poručio je Figo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Figo je prvi put nakon 20 godina tako iskreno progovorio o transferu kojim je uzdrmao Evropu, ali sigurno da se navijačima Barcelone neće svidjeti što ih je tako kritikovao.

Podsjećamo, Figo je u Barcelonu stigao na ljeto 1995. godine iz Sportinga za 2.5 miliona eura, a pet godina kasnije otišao je u Real Madrid za 60 miliona eura koliko je iznosila tada njegova otkupna klauzula.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi