Ništa od prodaje u januaru: Za Batshuayija zainteresovan samo jedan klub

Ponovo ide na posudbu

Ništa od prodaje u januaru: Za Batshuayija zainteresovan samo jedan klub

E. Čaušević

Belgijski napadač Michy Batshuayi vratio se u Chelsea nakon što je Valencia odlučila s njim raskinuti posudbu.

Batshuayi je u Valenciju stigao pred početak ove sezone kao veliko pojačanje, no Šišmiši su nakon samo šest mjeseci odlučili da prekinu ovu posudbu jer nisu bili zadovoljni igrama napača Chelseaja. Belgijanac se vratio na Stamford Bridge, no sigurno je da se tu neće dugo zadržati.

U Chelseaju su odlučni ponovo da ga pošanju na posudbu do kraja sezone jer za Batshuayija neće biti mjesta kada dođe Gonzalo Higuain. Iako se povezivao s prelaskom u Everton čini se da će belgijski napadač put Francuske, ali ne u Marseille odakle je stigao u Chelsea već u Monaco.

Engleski mediji prenijeli su danas da Monaco ne odustaje od pokušaja da dovede Batshuayija i spremni su da ga dovedu na posudbu do kraja sezone s opcijom obaveznog otkupa ugovora. Čak je i Valencia dala odobrenje jer se Belgijanac još uvijek vodi kao posuđen igrač španskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je Chelsea prvobitno odbio mogućnost da Batshuayi ide u Monaco jer im je namjera da ga odmah prodaju čini se da neće imati drugi izbor. Ponuda za Belgijanca i nema previše i sve su šanse da će narednih šest mjeseci igrati u dresu Monaca.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi