Ništa od Rangnickovog dolaska u Milan?

Klub će vjerovati Pioliju

Ništa od Rangnickovog dolaska u Milan?

Edmir Škorić

Još prošle godine su počele glasine o mogućem dolasku Ralfa Rangnicka na klupu Milana.

Stefano Pioli je navodno trebao da bude potjeran na kraju sezone, a umjesto njega doći će Rangnick. Upravo zbog svega toga je Zvonimir Boban dobio otkaz u Milanu, jer je napao upravu koja mu je iza leđa radila i pregovarala s njemačkim stručnjakom dok je on slijepo vjerovao Pioliju i njegovim pomoćnicima.

Rangnick je navodno s Milanom dogovorio višegodišnju saradnju pod uslovom da dobije ulogu menadžera, kako bi se sam pitao za odlazne i dolazne transfere, te bi imao više ovlasti od "običnog" trenera.

Na San Siru su zamislili da Rangnick bude ono što je, naprimjer, godinama u Manchester Unitedu bio Sir Alex Ferguson. Međutim, sada, zbog problema i pandemije koronavirusa, postoje indicije da Rangnick neće doći u Italiju, a da je trenutno vodstvo kluba odlučio zadržati Piolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je u oktobru potpisao dvogodišnji ugovor, ali postoji klauzula o otpuštanju prema kojoj će klub imati pravo da ga bez naknade na kraju sezone potjera ukoliko ne ostvari određene ciljeve.

Rangnick je u svojoj trenerskoj karijeri između ostalog vodio Hoffenheim, Leipzig, Schalke 04, Hannover, Stuttgart...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Ovaj komentar protumačite kao lažnu vijest na Sportsport.ba, tako da kliknite taj dislajk za sve gluposti na ovome sajtu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi