Nisu osvojili ništa, a kao da su osvojili sve: Sinoć je okončan post dug 57 godina!

Dočekali izlazak u Evropu

Nisu osvojili ništa, a kao da su osvojili sve: Sinoć je okončan post dug 57 godina!

A. Čaušević

Na nekoliko sekundi finalne utakmice francuskog Liga kupa Pablo Sarabia je bio igrač Stade de Reimsa. 

Naime, Sarabia je bio autor gola iz penala koji je PSG-u donio trofej u duelu sa Lyonom, ali i omoguću Reimsu da zaigra na međunarodnoj secni poslije 57 godina.

Nakon što je PSG osvojio trofej uslijedilo je veliko slavlje u gradu udaljenom 100 kilometara u Parisu, Reims će po prvi put od 1963. godine igrati u Evropi, tačnije u Europa ligi.

Kada je posljednji put Reims igrao u Evropi tada je dres ovog kluba nosio legendarni Raymond Kopa, jedan od najboljih fudbalera 20. stoljeća koji je potpunu slavu doživio u dresu Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Reims je 1991. godine proglasio bankrot pa je svoje novo fudbalsko putovanje počeo iz najnižeg ranga, a u Ligue 1 su se vratili 2018. godine, a prošlu sezonu su okončali na šestom mjestu.

Napomene radi, PSG koji godinama dominira u Francuskoj će sljedeće sezone proslaviti svoj 50. rođendan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi