Nizak udarac Finske za navijače Kosova

Bez zastava Albanije na večerašnjoj utakmici

Nizak udarac Finske za navijače Kosova

Endin Čaušević

Reprezentacija Kosova večeras u Finskoj igra historijsku utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Kosovo će večeras odmjeriti snage protiv Finske u prvoj kvalifikacijskoj utakmici u historiji ove države. Jučer je veliki broj navijača ove zemlje pratio trening Kosova, te se očekuje i večeras velika podrška s tribina stadiona u Turkuu.

Ipak, finska federacija danas je donijela odluku koja je razočarala sve navijače Kosova. Naime, Finci su zabranili navijačima ove zemlje da na tribine večeras unose zastave Albanije.

"Odluka je bila jednostavna. To je politička poruka i ne možemo je dozvoliti. Želimo da sve prođe u najboljem redu", poručili su iz finske federacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjećamo, utakmica između Finske i Kosova igra se večeras od 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi