BiH danas u Amsterdamu: Hoće li biti snage i kvaliteta da se suprostavi Nizozemskoj?

Liga nacija

BiH danas u Amsterdamu: Hoće li biti snage i kvaliteta da se suprostavi Nizozemskoj?

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u 18 sati Amsterdamu igra meč 5. kola UEFA-ine Lige nacija, a rival će biti selekcija Nizozemske.

I u svim drugim okolnostima bi Nizozemci bili favoriti, a naročito sada kada smo oslabljeni igrački i kada smo u očajnoj formi, što se moglo vidjeti i prije tri dana u prijateljskom meču protiv Irana na Koševu.

Ipak, kako smo uspjeli zaustaviti i kompletniju Nizozemsku u prethodnom meču u Ligi nacija,ostaje tračak nade da možemo u Amsterdamu do pozitivnog rezultata. To bi svakako bio i bod, iako Zmajevima odgovara samo pobjeda ako žele ostati u A Ligi nacija.

Poljska je vodeća sa sedam bodova, Italija šest, Nizozemska pet, a BiH ima samo dva boda i sve osim dvije pobjede u duelima s Nizozemskom i Italijom praktično će biti nedovoljno da ostanemo u najjačem rangu Lige nacija. Mada je pitanje s obzirom na prikazano, da li ima smisla biti u društvu tako moćnih reprezentcija?

Ono što je možda takođe važno, dobri rezultati u naredna dva meča u Ligi nacija mogu nam osigurati ostanak u trećem šeširu pred žrijeb kvalifikacijskih grupa za Svjetsko prvenstvo. Za sada smo u trećem šeširu, ali Grčka i Finska nam "dišu za vratom" i neće biti jednostavno odbraniti se jer spomenute selekcije imaju daleko lakše rivale u ostatku Lige nacija.

Što se tiče same ekipe, ona je oslabljena jer nema Edina Džeke, Ermedina Demirovića, zatim Harisa Hajradinovića, Ajdina Hasića i Samira Zeljkovića koji su otpali zbog koronavirusa, a Jasmin Burić se povrijedio u prvom poluvremenu meča protiv Irana.

Nizozemci su bez golmana Cillessena, nema niti Bergwijna, Vilhene, a od ranije je "out" jedan od najboljih nizozemskih igrača Virgil van Dijk. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Nakon slabijih izdanja, bez ostvarene pobjede u 2020. godini, jasno je da postoji pritisak unutar reprezentacije, ali večeras javnost ako ništa očekuje dobru igru koja se nameće kao imperativ poslije svega.

Objavljene su ranije i kvote za ovaj meč i Nizozemska je veliki favorit, a kompletnu ponudu pogledajte OVDJE.

Top Komentari

2323
Cuj novinara sta napise.kaze oslabljeni smo neigranjem Hasica Zeljkovica Demirovica ..a oni ni sekunde nemaju na terenu..Boze ti aacuvaj ko sve radi i u tom novinarstvu...
5 0
tbra
Ova liga nacija je najveca glupost u svijetu fudbala. Ispade da je bolje ispasti u grupu c i d jer bi kroz te grupe gotovo sigurno otisli na ep jer bi igrali sa laksim protivnicima. Dok je sjev. Irska iako bila zadnja u nasoj grupi, a mi prvi, igrala sa nama polufinale i prosla dalje. I sada jer smo u grupi a sa najboljim selekcijama nemamo nikakve sanse da ostvarimo baraz jer igramo sa ekipama jacim od sebe. Gdje prestaje logika tu pocinje cirkus zvani liga nacija.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi