Dvije utakmice u Kataru bile su dovoljne da klubu porastu apetiti: Tražit će 100 miliona eura!
FOTO: EPA

Odmah skače cijena

Dvije utakmice u Kataru bile su dovoljne da klubu porastu apetiti: Tražit će 100 miliona eura!

Haris Zilić

Svako veliko takmičenje lansira nam nove fudbalske heroje i igrače za koje će se otimati veliki evropski klubovi. Čini se da će nakon Mundijala u Kataru često zvoniti telefon u prostorijama PSV-a.

U timu iz Eindhovena svjesni su činjenice da će njihov napadač Cody Gakpo (23) biti jedna od glavnih meta evropskih velikana.

Gakpo je u dva kola Mundijala postigao dva gola, protiv Senegala, zatim i Ekvadora i nije isključeno da zabije pogodak i Kataru, a vidjet ćemo kako će Nizozemci igrati i u nokaut fazi jer su veoma blizu iste.

Gakpo je napadač visok 1.90 cm, pravi je špic, zna dosta s loptom, a u PSV-u neće tek tako pustiti svog najboljeg fudbalera.

Gakpo trenutno ima cijenu od 4 5miliona eura, ali PSV će do duplo povećati tako da klub koji bude želio Gakpa u svojim redovima morat će platiti skoro 100 miliona eura.

Pomenuti napadač ugovor sa PSV-om ima do ljeta 2026. godine tako da je i po tom pitanju tim iz Eindhovena u prednosti u bilo kakvim pregovorima oko eventalnog transfera.

Oglasi

Cody Gakpo je dijete PSV Eindhovena, prošao je sve omladinske kategorije Električara, a prvom timu je priključen 2018. godine, nakon čega su krenule njegove sjajne partije.

Za reprezentaciju Nizozemske odigrao je deset mečeva i postigao već četiri pogotka.

Fenomenalan je bio i u omladinskim selekcijama Lala za koje je skupio ukupno 24 utakmice i postigao 11 golova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Gakpo je već bio prošlo ljeto na meti pojedinih klubova iz Bundeslige, ali u PSV-u nisu htjeli da čuju za to.

Ipak, kada završi Svjetsko prvenstvo u Kataru PSV će u veliku borbu da zadrži svog najboljeg fudbalera.

Top Komentari

Benz
Zna dosta s loptom, veli novinar ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije