Hrabri Ekvador pokazao snagu Oranju
FOTO: EPA

Drugo kolo grupe A

Hrabri Ekvador pokazao snagu Oranju

Haris Zilić

Odigran je i drugi susret drugog kola grupe A na Mundijalu u Kataru. Sjajan meč priredili su Nizozemska i Ekvdor, utakmica je završena rezultatom 1:1. Južnoamerička selekcija pokazala je snagu i još jednom potvrdila da nije nimalo naivna reprezentacija.

Utakmica nije mogla bolje početi za Oranje. Igrala se šesta minuta kada je Gakpo golčinom doveo Nizoemsku u vodstvo od 1:0. Kod ovog gola asistencija je pripisana Klaassenu.

Nakon gola Oranja oslobodio se malo Ekavodr početnog pritiska protivnika, imali su nekoliko dobrih prilika, izdvaja se šansa Valencije sredinom prvog poluvremena.

I Nizozemci su stvorili nekoliko ozbiljnih prilika, ostalo je 1:0.

Uzbuđenja u finišu prvog poluvremena. Ekvadroci su postigli pogodak, ali poništen je zbog ofsajda. Loptu u mrežu je smjestio Estupinan, ali je gol poništen jer je Caicedo zaklonio pogled golmanu Noppertu i aktivirao se iz ofsajd pozicije.

Na poluvrijeme se odlazi sa vodstvo Nizozemske od 1:0.

Oglasi

U nastavku sjajan fudbal i slavlje za Ekvador u 49. minuti. Sada nije bilo ofsajda, Valencia je iskoristio lošu reakciju golmana Nopperta i zakucao loptu u mrežu za 1:1.

Ekvador je mogao do vodstva u 60. minuti, međutim Valencia pogađa prečku tako da okvir gola spašava Oranje.

Novi napad Nizozemske u 70. minuti u šansi je bio Gakpo, njegov udarac je odbranio golman Galindez. Na drugoj strani pokušava Plata, ostalo je 1:1.

Do kraja utakmice još nekoliko lijepih prilika, međutim ostalo je do kraja 1:1.

Ekvadorce je zabrinula i povreda najboljeg igrača i strijelca Ennera Valencie koji je na nosilima napustio teren u 88. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Nakon dva odigrana kola u grupi A, Nizozemska i Ekvador imaju po četiri boda, Senegal je na tri boda, dok je Katar bez bodova i tako su domaćini postali prva reprezentacija koja je na ovom Mundijalu izgubila sve šanse za plasman u nokaut fazu.

U posljednjem trećem kolu grupe A sastaju se Ekvador - Senegal i Nizozemska - Katar, a nakon tih mečeva saznat ćemo dva putnika u osminu finala iz ove grupe.

Top Komentari

zure28
Bolji Ekvador bio. Ova Holandija slaba igra skroz.
2 0
user1659354598
Da se hoce samo zavrsiti ovo prvenstvo,jeli moguce da su ovako dosadne utakmice
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi