Njemačka bruji o fantastičnom Benjaminu Buriću

Imao 22 odbrane na utakmici

Njemačka bruji o fantastičnom Benjaminu Buriću

Golman bh. reprezentacije Benjamin Burić briljirao je na utakmici TVB 1898 Stuttgarta i Wetzlara, koja je odigrana prije dva dana.

Wetzlar je kao gost slavio sa 28:18, a prvo ime utakmice bio je naš golman koji je na toj utakmici imao čak 22 odbrane.

Burićev sjajan i rijetko viđen učinak tema je brojnih uglednih njemačkih medija, koji su uz mnogo respekta ispratili njegovu partiju.

Benjamin Burić je u susretu sa Stuttgartom imao procenat od čak 55% uspješnih odbrana i to je bilo njegovo najbolje izdanje u ovoj sezoni Bundeslige.

Wetzlar se trenutno nalazi na šestom mjestu Bundeslige sa 30 bodova, pet manje od Madgeburga koji je na petoj poziciji koja vodi u kvalifikacije za EHF Kup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije