Njemačka deklasirala Srbiju: Šest golova u Trstu protiv "amaterske" odbrane

Odlično izdanje Waldschmidta

Njemačka deklasirala Srbiju: Šest golova u Trstu protiv "amaterske" odbrane

E. Čaušević

Mlada reprezentacija Njemačke večeras je s ubjedljivih 6:1 savladala Srbiju u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

U21 selekcija Njemačke nije imala milosti protiv Srbije koja je na momente izgledala kao amaterski tim. Nijemci su postizali golove kao na terminu, te su se čak uspjeli i ušetati s loptom u gol.

Njemačka je povela u 16. minuti kada je Richter pogodio za 1:0. Onda je na scenu stupio sjajni Waldschmidt koji je postigao dva gola. Waldschmidt je prvo u 30. minuti pogodio za 2:0, a sedam minuta kasnije postigao je gol za 3:0.

U drugom poluvremenu vidjeli smo još četiri gola. Njemačka je četvrti gol postigla u 69. minuti preko Dahouda, a "petarda je pukla" u 80. minuti kada je Waldschmidt upisao hat-trick.

Srbija je u samom finišu utakmice uspjela da dođe do počasnog gola, a mrežu Njemačke zatresao je Živković iz penala za 5:1. No, Njemačka je u sudijskoj nadoknadi dala i šesti gol kada je Maier postavio konačnih 6:1.

Njemačka je prva na tabeli sa šest bodova, dok je Srbija posljednja bez osvojenih bodova.

Germany U21 3-0 Serbia U21 - Waldschmidt 37' from r/soccer

Top Komentari

MirzaBarucic
Očerupaše Švabe dvoglavu tuku.
1 9
Prazina
Za ove koji se naslađuju ovim porazom pitanje gdje smo mi i u kojoj skupini i kako smo ono odigrali ovo prvenstvo?
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti