Srbija izgubila perspektivnog igrača koji je odbrao Brazil

Vojnović nastupa za Brazil

Srbija izgubila perspektivnog igrača koji je odbrao Brazil

E. Škorić

Brazilac srbijanskog porijekla Lijanko Vojnović (22) očito je izgubljen za Srbiju.

On je u mlađim kategorijama nastupao za selekcije Srbije, ali se odlučio za Brazil, s kojim je osovjio turnir u Francuskoj.

Igrač Torina je prošle sezone bio posuđen u Bolognu, a i član je olimpijskog tima Brazila (do 22 godine) koji u Tokiju brani titulu.

On je na turniru u Francuskoj proglašen za najboljeg defanzivca i drugi je najbolji igrač na turniru.

Pored njega su za Brazil na ovom turniru igrali i neki poznati Brazilci poput Cune iz Leipzigai li Paulinha iz Bayera.

Lijanko Vojnović je rođen u Vitoriji (Brazil), ali njegov djed Jovan Vojnović je Srbin koji je kao sedmogodišnjak tokom Drugog svjetskog rata otišao s porodicom u Brazil.

Top Komentari

Ante G.
Koji je tokom "Drugog svjetskog prvenstva" otisao u Brazil.... Ahahahahahahahahahahahhahaha, kakvi sabani, sami sebe nadmasite svaki put!!! :))))
1 5
Mostar
Cuj odbrao pa Nije berba grozda pa odbrao.. Valjda odabrao...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi