Nijemci na Svjetsko prvenstvo idu s 'greškom' na dresu koju je nemoguće ispraviti
Foto - DFB

Prekasno je da se mijenja

Nijemci na Svjetsko prvenstvo idu s 'greškom' na dresu koju je nemoguće ispraviti

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Njemačke predstavila je dresove u kojima će nastupati na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Nijemci su od svog Adidasa dobili izuzetan dres. Glavna varijanta je u prepoznatljivim bijelo-crnim bojama sa zlatnim detaljima i mnogi tvrde da je dres Njemačke najljepši na Svjetskom prvenstvu.

Gostujuća verzija je u crno-crvenoj boji i Adidas je odradio zaista dobar posao za svoju reprezentaciju.

Međutim, na novim dresovima nalazi se i natpis "Die Mannschaft". Njega u reprezentaciji Njemačke nisu planirali, no ova 'greška' se ne može ispraviti.

Oglasi

Fudbalski savez Njemačke nedavno je prestao koristiti ovaj nadimak za reprezentaciju, ali on će se ipak naći na dresovima u Kataru.

Razlog što je natpis još uvijek tu je činjenica da je Adidas već kreirao dresove prije donošenja odluke o odbacivanju nadimka nacionalnog tima.

Tako će 'Die Mannschaft' ostati na dresu kojeg će Nijemci nositi na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali on će biti uklonjen s narednih verzija dresa.

Njemačka će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati u grupi E sa selekcijama Španije, Kostarike i Japana.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prvenstvo izabranici Hansija Flicka otvaraju duelom protiv Japana 23. novembra, a potom slijede dueli sa Španijom (27.11) i s Kostarikom (1.12).

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra i završava se 18. decembra.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
A koji im je sad nadimak?
3 0
user1627247307
Ko su Nijemci ???
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti