"Die Mannschaft" odlazi u prošlost, Nijemci mijenjaju nadimak

Svi su za promjenu

"Die Mannschaft" odlazi u prošlost, Nijemci mijenjaju nadimak

Edmir Škorić

Čini se da je nogomet u Njemačkoj u savršenom stanju jer im je trenutno najveća briga nadimak reprezentacije.

Njemački nogometni savez ozbiljno razmišlja da promijeni nadimak za mušku seniorsku nogometnu reprezentaciju.

Od 2015. godine je u upotrebi nadimak "Die Mannschaft" što u prevodu znači "tim" ili "ekipa". Taj nadimak su dobili nakon osvojenog Svjetskog prvenstva 2014. godine, a slične nadimke dobijale su i druge reprezentacije nakon uspješnih epizoda, npr. Englezi su dobili nadimak Tri lava, a Brazilci Selecao.

Ipak, pojedini ljudi u njemačkom nogometu smatraju da bi reprezentacija trebala dobiti novi nadimak.

"Taj izraz mi se najviše ne sviđa jer je ponižavajući za druge njemačke timove i reprezentacije koje su također uspješne na svojim poljima", rekao je Hans-Joachim Watzke , dopredsjednik njemačkog nogometnog saveza.

Lothar Matthaueus, koji ima rekordnih 150 nastupa za Njemačku, također je za da se nadimak promijeni, naročito jer "sadašnja odabrana vrsta ne igra dovoljno dobro i dominantno da bi nosila taj nadimak".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Trenutni selektor Hansi Flick, međutim, smiruje strasti i on uvjerava da je to sada nešto manje važno i da se treba bazirati na druge stvari, mnogo važnije, jer uostalom bliži nam se i Svjetsko prvenstvo u Kataru gdje će Nijemci željeti da dođu do samog kraja.

Njemačka se trenutno sprema za novi meč u Ligi nacija, pošto će sutra gostovati u Mađarskoj i želi da opere gorak okus nakon što je u prva dva kola osvojila samo dva boda, remiziravši protiv Italije i Engleske rezultatima 1:1.

Top Komentari

King_Kenny
...nek promijene nadimak u "Bayernova prcija"...taj bi im najbolje odgovarao.
2 5
HarisADP
Treba promjeniti u njemačka gamad hahaha
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi