Elf fantastično najavio Euro: Latvija pregažena u Dusseldorfu
Foto - EPA

Sedam golova u mreži Latvije

Elf fantastično najavio Euro: Latvija pregažena u Dusseldorfu

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Njemačke pobijedila je  u Dusseldorfu Latviju sa 7:1 u pripremnom susretu pred Evropsko prvenstvo.

Tim Joachima Lowa od prve minute je napao nemoćnog rivala i već do poluvremena su ih pregazili.

Do vodstva Njemačka stiže u 19. minuti, a za prednost od 1:0 pobrinuo se Robin Gosens.

Samo dvije minute kasnije bilo je 2:0. Ilkay Gundogan sjajno pogađa mrežu Latvije za sigurnu prednost svog tima.

Thomas Muller u 27. minuti povećava prednost na 3:0, Kai Havertz u 39. minuti uz pomoć golmana Ozolsa zabija za 4:0, a rezultat prvog poluvremena od 5:0 postavlja Serge Gnabry u posljednjoj minuti prvog dijela.

Oglasi

U nastavku utakmice samo jedan gol u mreži Latvije. Fenomenalno je zabio Timo Werner u 50. minuti za 6:0.

Latvija je uspjela da dođe do počasnog gola u ovom meču. Saveljevs je u 75. minuti na spektakularan način pogodio za 6:1, a slavljenik Manuel Neuer (100. meč u reprezentaciji) nije imao nikakve šanse da zaustavi ovu bombu.

Samo minut kasnije Leroy Sane zabija sedmi put za Njemačku i postavlja konačan rezultat susreta od 7:1 i Elf je na pravi način najavio predstojeći Euro.

Njemačka na Euru ima zaista tešku grupu u kojoj se nalaze još Mađarska, Portugal i Francuska.

Prvenstvo ekipa Joachima Lowa otvara utakmicom protiv Francuske 15. juna, a zatim igraju sa Portugalom (19. juni) i Mađarskom (23. juni).

Prijateljski meč:

Njemačka - Latvija 7:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi