Njemačka nakon preokreta do pobjede protiv Švedske

Nijemci ostvarili prvi trijumf na EP-u

Njemačka nakon preokreta do pobjede protiv Švedske

E. Čaušević

Rukometaši Njemačke nakon velikog preokreta stigli su do pobjede protiv Švedske (27:26).

Njemačka i Švedska igrali su večeras u okviru drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva. Njemačka je nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu uspjela da dođe do svoje prve pobjede na takmičenju.

Švedska je nakon prvog poluvremena imala prednost od četiri gola razlike, ali su Nijemci nevjerovatnom igrom u drugom dijelu uspjeli da dođu do pobjede. Šveđanima je ovo bio prvi poraz na EP nakon što su u prvom kolu bili bolji od selekcije Slovenije.

Najefikasniji u ekipi Njemačke bio je Reichman koji je postigao devet golova, dok je pet dodao Weindhold. U ekipi Švedske najevikasniji bio je Jakobsson sa osam golova, a pet je postigao Nilsson.

Evropsko prvenstvo grupa C, 2. kolo:

Njemačka - Švedska 27:26

Njemačka: Lichtlein, Wolff, Sellin, Lemke 1, Reichman 9, Weide 2, Pekeler 1, Weinhold 5, Strobel, Schmidt, Fath 3, Dahmke 4, Ernst, Peiczkowski, Dissinger 1, Kohlbacher 1.

Švedska: Andersson, Appelgren, Olsson, Kallman 2, Ekberg 4, Nilsson 5, Konradsson 1, Karlsson, Jakobsson 8, Petersen 1, Stenmalm, Cederholm, Ostlund 2, Zachrissson, Nisson A. 3, Nielsen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi